Uitzicht

 Vanmorgen met goedkeuring van Rutte  een ongewone toeloop naar de kapperszaak aan de overkant. Wachtenden buiten op het bankje in de zon met uit­zicht op de vele papavers. De wachtenden zijn raar uitgedost. Geen mondkapjes, wel een hoofdbedekking van plastic of zilver­papier. Ook wel plastic over het bovenlijf.

 Er wordt me uitgelegd dat de hoofdbedekking is om haarverf te laten 'intrekken'. Raadseltermen uit de vrouwenwereld. Zoals thee ook altijd moet 'trekken'.   

 Een man is inmiddels naar binnen, maar die had ik willen zeggen 'niks aan doen'. Of zoals vroeger 'gedekt houden', de koude nek indachtig. Er zijn nu twee klanten binnen

 Haarverf? Blond? Het kan altijd nog nog blonder. Als ik als kind moest wachten las ik de damesbladen met hun vele geheimen, zoals 'Blondes have more fun'. En dacht, als dat zo is waarom laten ze dan niet allemaal hun haar blonderen? Een goede vraag voor 'Margriet weet raad'. Maar inmiddels…

 Hoe lang moet het bij het meisje aan de overkant nu nog intrekken? Ze zit daar al zeker een half uur op haar telefoontje te staren. Ze praat ook tegen haar schermpje.

 Er komt weer een verse blonde naar buiten. En daar is de man. Nek uitgeschoren, keurig gedekt. En ja hoor, mijn wachtster wordt eindelijk binnen geroepen.