Redding

 Wie kan ons redden van Trump? Na lang piekeren weet ik het: 'Fred Flintstone'. Donald Trump in het kwadraat. Ik berg me in het stenen tijdperk, de tekenfilmwereld van Hanna-Barbera waar Yogi Bear het alter ego is van Fred. Met zijn maatje Booboo in het Jellys­tone Park altijd op jacht naar een onbewaakte 'Pickenick Basket', ter­wijl gezinnen langsrijden, roepend 'look-at-the-bear-look-at-the-bear'. '

 Een omgekeerde wereld van puin, vuursteen, gedresseerde dinosauriërs en loopauto's waarin Betty en Wilma de baas zijn. En waarin niets is veranderd. En toch overtuigender dan SponsBob Squarepants. Als ik Trump en zijn familie zie denk ik 'Yabedabedoo', de hyste­rische muziek, de donderende geluidseffecten.

 Een grap die Trump in zijn artiestentijd al pikte was 'You're fired', dat ik kende van de serie Headline Press Service met Jim Backus.

 En dan waren er nog Huckleberry Hound, Pixi & Dixie en Topcat: 'I hate those mieces to pieces.'

 Mooi zijn ook de stenen tijdperk toepassingen: een mammoet is door zijn slurf de waterkraan, de snavel van een vogel is de naald van een platenspeler, een Brontosaurus dient als bus of graafmachine. Een heel logische wereld, waar Trump precies in past.