Horace Batchelor

 Roem zonder reden. Hoe word je beroemd? Zou het zijn door je eigen naam eindeloos te herhalen? Zonder reden? Zo, dat ik het nu nog weet, met de stem erbij?

 Een andere getroffene was Vivian Stanshall van de Bonzo Dog Band, die een heel album - Keynsham - noemde naar de woonplaats van Horace Batchelor, wiens naam wij elke avond op Radio Luxemburg (Broa­casting on 208 meters on the medium wave and 49 point two six meters on the shortwave) hoorden. Door hem zelf uitgesproken. Radio Luxemburg was een voorloper van de latere piraten als Caroline, Radio London etc.

 Batchelor woonde in Keynsham, Bristol en exploiteerde een onverstaanbaar systeem om de voetbalpool te winnen: de 'Famous Infra draw method'.

 Radio Luxemburg werd 's avonds na zevenen uitgezonden vanuit de Radiovilla in Luxemburg-stad. Peter Flik en ik zijn er wezen kijken en leerden daar wat 'jingles' waren. De dure discjockey's stuurden hun programma's - samen met de boodschappen van Horace Batchelor - vanuit Londen op band, de goedkope logeerden wekenlang in de doodsaaie stad Luxemburg. Ik heb Horace Batchelor dus nooit ontmoet.